Menü
Balettcipő 1990 Ft-tól, spicc cipő ismeretek vásárlás előtt, balettcipő és tánccipő bolt ajánló Vásárlás előtt feltétlen olvasd el a balettcipő jellemzőit, hogy jó döntést tudj hozni! Tánccipőt a tánccipő boltból vásárolj!
Balettcipő 1990 Ft-tól, spicc cipő ismeretek vásárlás előtt, balettcipő és tánccipő bolt ajánló

Balettcipő fajtái

 

Puha balettcipő:

a puha gyakorló cipellőket a kezdő táncosoknak ajánlják, akik még csak ismerkednek a balett mozgásrendszerével. Fontos, hogy a lábat is fokozatosan kell hozzászoktatni a terheléshez.

Ebben nagy segítséget nyújtanak a lágy anyagból készülő, pántnélküli topánkák, amelyekbe egyszerűen csak bele kell bújni, és már lehet is táncolni.

 

 

Piskóta talpú cipő:

ezt a fajtát is inkább kezdők hordják, illetve gyerekek, akiknek még több tartásra van szükségük. A piskóta talp azt jelenti, hogy a cipőtalp lényegében egyrészes kiképzésű, tehát a bőrtalp teljesen beborítja a cipő alját.

 

 

Csepp talpú cipő:

ez a típus már egyértelműen a haladók lábbelije, akiknek erősebbek a lábfej, a boka és a láb izmai.

A csepp talp – ellentétben a piskótával – kétrészes kiképzést jelent, tehát a bőrrész csupán a talp felső párnáját, valamint a sarkat fedi. Ennek köszönhetően a tanulóknak nagyobb rugalmasságot biztosít.

 

 

Spicc cipő:

a negyedik típusú balettcipőt a legtapasztaltabb táncosok hordják, akik erős izomzattal és rendkívüli technikai tudással rendelkeznek.

A speciálisan, kézzel készített balett cipő lehetővé teszi, hogy a táncosok a lábujjaikon egyensúlyozzanak. Minden összetevője egyedi: az anyaga, színe, felépítése.